Over ons

 

De geschiedenis

Opleidingscentrum Nieuwleusen/Instituut NOORD is in september 1983 opgericht als Type-instituut NOORD door de heren Prins en Tromp. Beide heren waren voorheen werkzaam als adviseur bij een instituut dat o.a. ook typecursussen aanbood op scholen.

De heer Tromp was woonachtig in Joure en nam de regio Friesland, Groningen en de Noord-Oostpolder voor zijn rekening. De heer Prins woonde destijds in Zwolle en had als regio Drenthe, Overijssel, de kop van Gelderland en de Flevopolder. Van Zwolle via Hasselt is het instituut begin jaren ‘90 verhuisd naar Hardenberg. Na het overlijden van de heer Prins werd het bedrijf voortgezet door zijn vrouw, bijgestaan door haar kinderen.

In mei 2004 is het bedrijf overgenomen door mij (Aliet Tempelman-Runhart) en verhuisde het instituut opnieuw, nu naar Nieuwleusen. Ik was vanaf 1996 werkzaam bij het instituut.Vanaf de oprichting tot 2005 werden de lessen gegeven op typemachine maar langzamerhand nam de computer de overhand. Nu is deze niet meer weg te denken. Wel hanteren wij nog een lesboek met daarin de oefeningen voor de cursisten. 

Vanaf schooljaar 2017/2018 schakelen wij over naar het online oefenen en behoren de papieren oefeningen tot het verleden. Het lesboek maakt plaats voor een soort handleiding voor de cursus. De (meeste) oefeningen staan online.

Naast het leren typen met 10 vingers wordt er, tijdens de klassikale les, veel aandacht besteed aan het tekstverwerken. Daarmee is onze cursus een goede, en onmisbare, voorbereiding op het vervolgonderwijs. De cursus is ook uitsluitend online te volgen.

Opleidingscentrum Nieuwleusen verzorgd momenteel op ruim 30 locaties (scholen), verspreid over de provincie Overijssel, haar cursussen. Naast de typecursussen door de provincie verzorgd Opleidingscentrum Nieuwleusen ook computercursussen voor volwassenen (alleen in Nieuwleusen)

Het team van Opleidingscentrum Nieuwleusen bestaat uit 7 personen.  Samen zorgen zij voor de typecursussen, de administratie en het draaiende houden van het complete computerpark.